1931 יום שמחת תורה, כ"ב בתשרי תרצ"ב, ה – 2 באוקטובר 1931 נחשב כיום העלייה לקרקע של ראשוני רמת יוחנן. הקבוצה המייסדת כללה גרעין ארץ ישראלי שנקרא קב' הצפון, והחל את גיבושו כבר ב 1924. הם נדדו במספר תחנות, והאחרונה שבהן הייתה בגניגר, שם הכשירו עצמם להתיישבות. בגניגר הצטרפה אליהם קבוצה של צעירים חלוצים שעלתה מארה"ב. להלן כמה תאריכים מעצבים בהתפתחות הקיבוץ:1932 – הצליח הקידוח בבאר שמתחת לשמיר – מבטיח אספקה סדירה של מים טובים לשתייה ולחקלאות, תנאי הכרחי להקמת וביסוס ישוב הקבע.
1934 מגיעה קבוצת פלנטה, הכשרה של בוגרי השומר הצעיר בפולין. ברכה גדולה למשק, רעה גדולה וסכנת פילוג על רקע חברתי פוליטי.
1940
הפילוג והטרנספר עם בית אלפא. 100 ממייסדי בית אלפא שעלו שם להתיישבות ב 1922 באים לרמת יוחנן, כ – 70 אנשי קבוצת פלנטה עוברים לבית אלפא. תנופה משקית וחברתית גדולה לרמת יוחנן. אנשי בית אלפא משתלבים בהובלת הקיבוץ בכל התחומים.
1948 הקרב על רמת יוחנן, מבחן שהקיבוץ עובר בהצלחה ועם מספר הרוגים מקרב חברי הקיבוץ ותושביו. בשלב מסוים של המערכה גם פונו הנשים והילדים. מקור לגאווה ולחישול.
1956 השלמת בניית חדר האוכל המחודש במקום זה שנשרף, השלמת עיקר המהלך של בניית שיכון וותיקים למייסדים. תחושה של קבע והתבססות.
1963 הקמת מפעל הפלסטיק פלר"ם. צעד משמעותי ראשון ליצירת מקור פרנסה תעשייתי בנוסף לחקלאות. יעברו עוד כ 15 שנה עד שהמפעל יגיע לרווחיות, ויהפוך מאז למנוע הצמיחה והעוצמה הכלכלית של רמת יוחנן. תוצר של חזון, כישרון וחריצות של אנשים רבים, משולב גם אולי במידה טובה של מזל שמקרין עלינו מטובו עד היום.
1967 - 1973 מלחמת ששת הימים, ההתשה ויום כיפור. קוברים בנים שנפלו. עוברים ויוצאים מחוזקים. ב 1973 בעת המלחמה נחנך האגף החדש והמורחב של חדר האוכל. יצירת אומנות מופלאה של לוזר (אלעזר הלבני) במעטפת האגף החדש, מתחילים מסורת חדשה של קבלות שבת שהופכות להיות עוגן מרכזי בקהילה של חוסן ושייכות.
1980 החלטה על מעבר מלינה משותפת ללינה משפחתית.
1985 המפולת הכלכלית של התנועה הקיבוצית – רמת יוחנן מפגינה חוסן וממוצבת מחוץ למשבר כאחד הקיבוצים החזקים בתנועה הקיבוצית. תוצר של מנהיגות כלכלית אחראית ונבונה.
2010 רמת יוחנן,קהילה חיונית ומבוססת שמציינת 78 שנה לעלייתה על הקרקע. לקראת סגירת תב"ע חדשה שמציבה אופק אופטימי להמשיך צמיחה והתבססות.